Veiligheid voor Operationeel Leidinggevend

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevend (VOL VCA)

De Arbo/wet verplicht werkgevers en werknemers te zorgen voor een optimale veiligheid, gezondheid en welzijn. Om aansprakelijkheid in geval van calamiteiten te voorkomen gaan ook overheidsorganisaties steeds meer over tot de opzet van een VCA/veiligheidszorgsysteem. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de verplichte certificaten Basisveiligheid B-VCA en Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VOL-VCA.

De cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden is bestemd voor operationeel leidinggevenden met de functie hoger dan meerwerkend voorman en gericht op het behalen van een persoonlijk veiligheidscertificaat. De module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden biedt leidinggevenden de mogelijkheid zich in één keer te kwalificeren. De onderdelen uit de module Basisveiligheid die van belang zijn voor de leidinggevende zijn geïntegreerd in de module VOL.

Doelgroep

Leidinggevenden van ondernemingen waar technische/praktische werkzaamheden centraal staan. Het op ARBO-technische gronden veilig leiding kunnen verrichten van werkzaamheden om schade en of letsel te voorkomen, beperken en/of bestrijden en het in de praktijk aantoonbaar toepassen van kennis en kunde op Arbo-technische gronden.

Toelatingseisen VCA VOL

Geen

Inhoud opleiding:

Algemeen:
- Veiligheidswetgeving o.a. milieu en ARBO;
- Veiligheidsprocedures;
- Bedrijfsnoodplannen;
- Bevorderen van veilig werken;
- Ergonomie; Veiligheidsmanagement;
- Risico Inventarisatie en- Evaluatie;
- Gevarenbronnen;
- Toxicologie;
- Gereedschap;
- Hijsen, tillen en lopen;
- Werken op hoogte;
- Werkvergunning;
- Besloten ruimtes;
- Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Examinering/Certificering

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen conform het ECABO / stichting examenkamer VCA. Bij actieve deelname en voldoende resultaat leidt dit tot het diploma VOL-VCA Geldigheid De geldigheid van het diploma is 10 jaar.

Duur VCA VOL

8 uur (1-daagse cursus)

Kosten VCA VOL cursus

Open inschrijving(en) Per persoon á € 256,50 (excl. BTW en incl. lesmateriaal, praktijkmateriaal, koffie, thee en lunch)

Kosten Incompany (bij opdrachtgever)

Prijs op aanvraag

Nieuwsgierig naar onze cursus Basis veiligheid (VCA)? Klik hier!

€ 256,50 p.p.

Cursus:

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevend (VCA VOL)
VCA VOL